sâmbătă, 13 noiembrie 2010

13 noiembrie - stirile de dupa-amiaza

Protestele angajatilor ArcelorMittal sunt abia la inceput. Nemultumiti ca vor fi trimisi acasa timp de 20 de zile in urma inchiderii furnalului 3, cateva sute de siderurgisti au incercat ieri sa inititeze un dialog cu managerii companiei in fata sediului administrativ al combinatului. In ciuda huiduielilor, nimeni nu a iesit sa vorbeasca cu oamenii. Dupa doua ore de fluieraturi, oamenii au renuntat la protest si au plecat acasa. Mitingurile vor continua saptamana viitoare. (VIATA LIBERA), (nepasadegalati.wordpress.com)

Peste 10.000 de firme galatene si-au inchis portile si 54.000 de oameni si-au pierdut locurile de munca in ultimii doi ani, de cand a inceput criza economica. Statisticile Patronatului IMM-urilor arata ca in judet mai sunt active doar 16.000 de societati comerciale, multe dintre acestea aflandu-se intr-o situatie critica. (ROMANIA LIBERA)

Peste o saptamana trei hectare de teren din apropierea localitatii galatene Oancea vor fi impadurite. Actiunea ecologica este coordonata de organizatia Mai Mult Verde, este sustinuta financiar de autoritatile locale si este promovata de Realitatea TV. Voluntarii pentru actiunea de impadurire se pot inscrie online pana pe data de 17 noiembrie pe site-ul organizatiei nonguvernamentale. (www.maimultverde.ro)


Un ziar vandut la Galati in 1858 este cel mai scump din lume. Exemplarul din publicatia "Zimbrul si Vulturul" se afla deasupra unui colet plin cu ziare expediat din Iasi catre Galati, iar un lucrator postal a lipit pe gazeta opt timbre postale tip "Cap de bour" de cinci parale. Dupa aproape un secol si jumatate, in 2006, un colectionar a platit pe ziarul cu cele opt timbre cu o valoare nominala de 40 de parale o suma impresionanta: 860.000 de euro. (EVENIMENTUL ZILEI)

La 14 ani juca fotbal si nici nu vroia sa auda de box. Trei luni mai tarziu boxa pentru titlul de campion national. In 2003 era in lotul Romaniei si era o mare speranta pentru o medalie la box la Olimpiada de la Atena din 2004. A decis sa renunte insa la tot ce realizase in boxul amator si a trecut la profesionism, chiar daca a prins un contract modest cu firma canadiana Interbox. Acum e campion mondial si mai are un singur vis: sa unifice cele trei centuri la categoria sa de greutate. Un interviu cu Mister KO, Lucian Bute. (ROMANIA LIBERA)

Trupa muzicala Hi-Q, in formula originala (cu Dana Nalbaru), incepe in noiembrie un turneu national care nu va ocoli orasul Galati. Concertul de la malul Dunarii este programat pentru data de 27 noiembrie. (LIBERTATEA)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu