miercuri, 3 noiembrie 2010

Primaria Galati, din hotel in hotel

Transformarea hotelului Faleza in sediu al primariei pare a fi cea mai ieftina varianta posibila, in conditiile in care actualul sediu a fost retrocedat in urma unei hotarari judecatoresti. Un sediu nou ar putea costa intre 5 si 20 de milioane de euro. Achizitionarea celui vechi, care are probleme si la structura de rezistenta, ar costa mai mult de 5 milioane de euro. In cazul in care s-ar opta pentru un sediu nou, gasirea unui amplasament convenabil ar aduce multa bataie de cap. Hotelul Faleza are avantajul pozitiei, avantajul suprafetei totale disponibile si avantajul pretului - licitatia incepe de la 1,1 milioane de euro (plus TVA). In plus, mutarea primariei ar elimina partial aglomeratia din centrul orasului, din zona Universitatii.

Transformarea hotelului Faleza in sediu de primarie, cu birouri si ghisee de lucru cu publicul, ar aduce costuri suplimentare, iar amenajarea unei parcari va fi problematica. Cel mai probabil se va folosi banda unu de pe Bulevardul Marii Uniri. Chiar si asa, costurile sunt mult mai mici decat in cazul construirii unui sediu nou.

Licitatia pentru hotelul Faleza va avea loc pe 9 noiembrie, ora 14, la sediul societatii Neptun-Olimp din statiunea Olimp, judetul Constanta.

Interesant este ca si actualul sediu al primariei a fost in urma cu multi ani hotel, ba chiar unul cu un renume nu tocmai fericit, camerele fiind inchiriate cu ora, iar intrarea fiind strajuita de felinare rosii. S-ar putea spune ca cel putin in unele birouri obiceiurile s-au pastrat in esenta, chiar daca au imbracat o alta forma.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu