luni, 8 noiembrie 2010

Picturing America - expozitie la Muzeul de Arta Vizuala Galati

Muzeul de Arta Vizuala gazduieste maine vernisajul unei expozitii care pare a fi interesanta. Detalii - in comunicatul de presa de mai jos.


Muzeul de Artă Vizuală Galaţi şi Centrul Cultural American din Bucureşti, Ambasada Statelor Unite ale Americii în România au plăcerea să vă invite la vernisajul expoziţiei ,, Picturing America”, marţi 9 noiembrie, orele 18.00.

Expoziţia este compusă din 40 de reproduceri ale unor lucrări de artă create de pictori, sculptori, fotografi şi arhitecţi  americani, de-a lungul mai multor secole. Au fost selectate opere care pun publicul faţă în faţă cu oameni, locuri şi evenimente ce au conturat Statele Unite ale Americii, înfăţişând istoria, idealurile şi aspiraţiile americane. Regăsim teme ca: libertate şi egalitate, democraţie, curaj, conducere, peisaje, creativitate şi ingeniozitate. De la portretul lui George Washington realizat de Gilbert Stuart în 1796, până la ,, Scară pentru Booker T. Washington”,  lucrarea din 1996 a lui Martin Puryear, de la vasele de argint din secolele 18, 19 şi 20, până la cuverturile decorative din secolele 19 şi 20, de la impresionantul portret al mamei nomade realizat în 1936 de Dorothea Lange, la impunătoarea clădire Chrysler, opera arhitectului William Van Allen, toate aceste reproduceri fac din expoziţia ,, Picturing America” un punct de pornire în cunoaşterea moştenirii istorice şi artistice a naţiunii americane.

Evenimentul se va bucura de prezenţa doamnei Jeri Guthrie-Corn, Adjunctul Şefului Misiunii Diplomatice S.U.A. la Bucureşti.



Simona Biriş
organizator expoziţie

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu